Hétéves a Kard és Másodteremtés, új példakarakterek

Hagyományosan október tizenharmadikán emlékezünk meg a Kard és Másodteremtés születésnapjáról, és ezen alkalommal – a jó hobbit-szokásnak megfelelően – az ünnepelt ad valami ajándékot az őt ünneplőknek. Emeljük hát poharunk e jeles ünnepre, s nézzük meg, idén mit kaptok ezen alkalomból!

Anardil, Astoreth, Gléowyn, Grimfara, Grór, Heort, Hoba, Walda – sokatok számára ismerős nevek, igaz? Mintegy szűk hét éve ez a legendás nyolcas alkotja a játékhoz előre készített negyedik szintű példakarakterek kínálatát, és ezalatt az időszak alatt nemcsak komoly hírnévre tettek szert kalandjaiknak köszönhetően, de sokatoknak a szívéhez is nőttek. Csak az én meséléseim során több mint hetvenöt játékos lehet életet ezekbe a sablonnak indult alakokba, bebizonyítva, mennyi szín, mennyi lehetőség rejlik bennük, én pedig huszonnyolc különböző tesztkaland során csodálkoztam rá arra, hogyan kelnek életre. Mára már számomra is hús-vér figurákká nőték ki magukat, akikkel érdemes újabb és újabb bonyodalmakba keveredni.

Mindazonáltal itt volt az ideje, hogy kibővüljön ez a névsor, ezért a születésnap alkalmából két újabb negyedik szintű hős csatlakozik a Nyolcakhoz, hogy az ő nevükről is Hagyományőrzők regéljenek. Fogadjátok hát szeretettel Paddét, a pákászcsaládból származó tóvárosi leányt, aki a Hosszúláp Tudósaként vág bele (mérgezett késével) a kalandokba; valamint Rúnit, az erebori törp Kincsvadász fiatalurat, a Hegymélyi Durin Múzeum külsős szakértőjét, aki egyebek mellett ostorral és bőrcsuklyával felszerelkezve ered elveszett ereklyék nyomába, amelyeknek szerinte a múzeumban van a helye. Nekik köszönhetően mostantól egyrészt mind az öt osztályhoz rendelkezésre áll két-két példakarakter, másrészt végre képviselteti magát két, eddig fájóan hiányzó, de Vadonföldön domináns kultúra (az erebori és a tóvárosi) is, harmadrészt a nemek arányán is sikerült egy icipicit javítani. Szerintem ők is szerethető karakterek lettek, akiket sokféleképpen meg lehet ragadni a szerepjátszás során, képességeik pedig kifejezetten hasznosak lehetnek. Természetesen ugyanazzal a módszerrel készültek, mint a korábbi példakarakterek.

Mostantól tehát tíz negyedik szintű példakarakter áll rendelkezésetekre. Remélhetőleg sok emlékezetes kalandban lesz még részetek mind a tízükkel! Letölthetitek őket egy csomagban INNEN, vagy a többi fájl közül.

Hét a nemes KaMat jussa, s a kincsek száma egyre nő!

2 gondolat “Hétéves a Kard és Másodteremtés, új példakarakterek” bejegyzéshez

Hozzászólás